Jaké vybrat stahovací prádlo po porodu

První dny a týdny po porodu maminky prožívají emoce jako na houpačce. Užívají si obrovský příval mateřské lásky a štěstí, sžívají se se svým miminkem a poznávají se navzájem. Zároveň je to však období velmi náročné. Probdělé noci a tělo hojící se po porodu dokáže pořádně vyčerpat. Proto je skvělé, že se dá určitým procesům hojení pomoci – třeba nošením stahovacího prádla.

Proč po porodu nosit stahovací prádlo

Některé maminky nad stahovacím prádlem mávnou rukou, jako nad zbytečností. Faktem však je, že dokáže výrazně pomoci urychlit hojení, předcházet bolestem zad, břicha i pánve a urychlí stažení dělohy po porodu.

Ať už jste rodili přirozenou cestou nebo císařským řezem, pomoc stahovacího prádla oceníte. V prvních chvílích se může zdát nepohodlné, a určitě není třeba jej mít na sobě nonstop. Když odpočíváte, uvolněte i své tělo. Jakmile však vstanete a začnete se pohybovat, začnou se ozývat bolesti namožených zad, břišních svalů atd. V tu chvíli oceníte, když stahovacím prádlem své tělo zpevníte. Bolesti nebudou tak výrazné, a navíc stahovací prádlo podpoří a urychlí hojení.

Jaké stahovací prádlo zvolit

Zatímco některé stahovací prádlo – např. body, se hodí spíše na upravení siluety pod šaty – třeba na ples, po porodu je lepší sáhnout po stahovacích kalhotkách se zvýšeným pasem, popř. rovnou po stahovacím páse určeném pro těhotné a kojící ženy. Tento pás je speciálně uzpůsoben tak, aby podpořil na těch správných místech, a pomohl rychlejšímu zotavení těla. Díky staženému bříšku však mnoha maminkám dodá sebevědomí – schová bříško, které ženám po porodu zůstává, než se děloha vrátí do své přirozené velikosti.

Dobře se cítit – dobře vypadat

Pokud vás zajímá stahovací prádlo především z posledního zmíněného důvodu – kvůli pěkné postavě, na které není porod vůbec vidět, můžete vyzkoušet i třetí variantu – stahovací legíny. Vyberete-li ty správné – např. stahovací legíny Livia, schováte snadno přebytečná kila i povolenou kůži. Tyto legíny jsou oblíbené pro svůj pevný materiál a střih, který vám vytvoří krásný zadeček. Vysoký pas pak schová bříško. Pokud zároveň bojujete s celulitidou, sáhněte po stahovacích anticelulitidních legínách Candy. Stahovací materiál skryje nedostatky na vašem těle a střih pomůže postavu správně zformovat. Navíc jsou tyto legíny vyrobeny z materiálu, který obsahuje mikrokapsle s přírodními výtažky z řasy kelp, Gotu koly a ginkgo biloby, které proti celulitidě účinně bojují a pomáhají ji odstraňovat.

 Stahovací legíny Livia  Anticelulitidní legíny Candy