Legíny a pomerančová kůže? Tady je 10 tipů, jak se zbavit celulitidy

Pomerančová kůže trápí nejednu ženu bez ohledu na věk. Jak s ní bojovat? Podívejte se na 10 praktických tipů, se kterými projevy celulitidy zmírníte.

Celulitida útočí na sebevědomí žen po celý rok, nicméně s příchodem plavkové sezóny o sobě dává vědět nejhlasitěji. Důvodů, proč se celulitida objevuje, je celá řada. Jednou z hlavních příčin je nadváha, nedostatečný pitný režim a špatná funkce lymfatického systému. Naštěstí existují způsoby a cesty, jak se hrbolaté pokožky v oblasti hýždí a stehen zbavit.

Tipy, jak se zbavit celulitidy

1) Změňte svůj jídelníček

Zařaďte do jídelníčku čerstvé potraviny a nápoje. Zásadní změnu jídelníčku je vhodné konzultovat s výživovým poradcem. Víte o tom, že bojovat s celulitidou vám pomůže například ananas, který urychluje spalování tuků? Skvělým tipem jsou také banány, protože jsou bohaté na draslík. Ten pomáhá s odvodněním.

2) Pečujte o pokožku

Po sprše masírujte pokožku pomocí masážní rukavice a pravidelně používejte přípravky proti celulitidě. Ty obsahují kofein, kávová zrna či zelený čaj. Je potřeba dodržovat pravidelnou péči a natírat se ráno i večer. Kvalitní kosmetické produkty nedovedou zázraky, ale jejich poctivé používání skutečně přináší výsledky.

3) Vyhněte se hormonální antikoncepci

V případě, že vás trápí celulitida z důvodu zadržování vody v těle, mohou být příčinou hormonální výkyvy a antikoncepce. Při sklonech k celulitidě je lepší hormonální antikoncepci vysadit. Celulitidou často trpí velmi štíhlé ženy právě kvůli užívání pilulek. Na potíže spojené s antikoncepcí upozorňuje i známý lymfolog Pavel Tichý.

4) Noste anticelulitidní legíny

Proti nevzhledné celulitidě bojujte aktivně nošením vhodného oblečení. Takovým jsou anticelulitidní legíny, které najdete u nás v e-shopu. Naše modely jsou masážní a jsou vyrobeny ze speciálního materiálu. Profilovaná látka s výstupky při nošení masíruje problematické partie, pomáhá s prokrvením a zároveň maskuje nadbytečná kila. Anticelulitidní legíny pomáhají efektivně s tvarováním postavy. Před nasazením doporučujeme oblast stehen a hýždí natřít krémem pro celulitidě.

Doporučujeme tyto modely:

BasBlack-Aura

5) Nechte péči na odbornících

Nákladnější, ale účinnou cestou je návštěva specializované kliniky. Profesionální přístroje, které žehlí pleť a stimulují tvorbu kolagenu, taktéž pomáhají. Můžete vyzkoušet mnoho přístrojů. Ženy mají dobré zkušenosti s rázovou vlnou a ultrazvukem. Radikálnějším řešením je liposukce kombinovaná s radiofrekvenční energií.

6) Zaměřte se na lymfu

Lymfa je mízní tekutina. Protéká pod pokožkou a sbírá toxiny, které se následně vyloučí ven. Pokud se její průtok zpomalí, začnou se toxiny v těle hromadit a vzniknou otoky. Nezapomeňte na pravidelnou lymfatickou masáž. Cena celkové lymfodrenáže se pohybuje kolem 1000 Kč.

7) Důležitý je pohyb

Při boji s celulitidou je velmi důležitým pomocníkem pohyb. Klasikou je běh, pomůže svižná chůze s kočárkem nebo cvičení v posilovně, běh do kopce. Osvědčeným receptem je také návštěva sauny, která perfektně podporuje látkovou výměnu. Naopak vám nepomůže jízda na kole a silová cvičení.

8) Dopřejte si zábaly

Vyhladit pokožku a tím pádem také pomerančovou kůži pomáhají zábaly z bahna, výtažky z rašeliny, jíl, skořice, břečťan. Zábal se nanese na pokožku a zabalí do fólie. Lymfatické a krevní cévy díky tlaku, kterým na ně fólie působí, vyplavují toxiny a přebytečnou vodu z těla ven.

9) Nebojte se kombinovat více metod najednou

Kombinování více metod najednou vám přinese výhody. Nebojte se peelingu, masáže i zábalu. Noste pravidelně anticelulitidní legíny. Několikrát týdně si dopřejte pohyb a nezapomeňte na zdravý jídelníček. Zvýšenou pozornost věnujte pitnému režimu.

10) Použijte speciální výživové doplňky

Speciální výživové doplňky je třeba vybírat s rozmyslem. Některé skutečně podporují funkčnost podkoží a urychlí odbourávání tukových buněk. Nelze však spoléhat na to, že pouze jejich konzumací problém s pomerančovou kůží vyřešíte. Doplňky stravy kombinujte s aerobní aktivitou.

Desítka výše uvedených tipů vám pomůže zmírnit příznaky celulitidy, případně ji odbourat úplně. Chce to však čas a trpělivost, proto s bojem proti celulitidě začněte několik týdnů před začátkem plavkové sezony. Nepříliš pozitivní zprávou na závěr je také fakt, že vaše úsilí by nikdy nemělo skončit. Celulitida se při zanedbání péče opět vrátí.